Salutări,
Îți mulțumesc că ești alături de mine și că îmi citești mesajele. Sper, mult de tot, că reușești, dacă nu să pui în aplicare câte ceva din fiecare discuție, măcar să mai ai o perspectivă asupra subiectului.
Apropo de subiect, dacă titlul acestui mesaj te-a intrigat, să revenim la “Problema cu Legea Atracției este…” (fără legătură cu Newton, evident :))
Că nu este suficient doar să te gândești la lucrurile bune pe care ți le dorești în viață iar acestea ți se vor întâmpla.
Îmi și închipui pe cineva care stă și ronție floricele uitându–se la Măruță și astepâtând cardul să fie alimentat cu bani doar pt că s-a gândit la asta 🙂
Este foarte comercial să spui că trebuie doar să te gândești, fără să faci nimic altceva, și toate cele bune ți se vor întâmpla.
Sunt de părere (și experiența îmi confirmă) că este extrem de benefic să îți stabilești clar ce așteptări ai (să îți enunți scopurile interioare pe care dorești să le atingi) și apoi să întreprinzi toate acțiunile (exterioare) necesare pentru a-ți atinge scopurile. Sau, cel puțin să ajungi foarte aproape de ele,
Nu putem să trăim din afară spre interior, dacă ar fi așa, asta ar însemna că toți cei care au atins un anumit nivel al bogăției să fie fericiți și să nu aibă nicio grijă sau să nu aibă probleme.
Ceea ce nu se întâmplă, vedem și auzim despre oameni foarte bogați care se sinucid, întră în depresie și/sau falimenteaza afaceri de milioane, la fel cum vedem oameni care sunt la limita subzistenței dar care sunt fericiți și care radiază optimism.
De ce oare?
Pentru că motivarea și scopul interior nu (mai) sunt în directă legătură cu ce se întâmplă la exterior. Este o corespondență clară între ce simt și cred și ceea ce arăt și fac în exterior. (citește până la final, pentru că îți ofer și o soluție pe care eu o aplic)
Legea corespondenței spune că este o legătură directă între modul în care arată viața ta, afacerea ta și modul în care ești tu la interior. Ea suferă schimbări în timp, de la persoană la persoană. Așa se explică de ce unii antreprenori ajung să falimenteze o afacere care părea înfloritoare sau de ce cei mai mulți oameni care câștigă la loterie ajung în scurt timp să piardă toți banii.
Dacă te vei uita la ce nu ai, nu vei fi niciodată mulțumit, pe când, dacă te vei bucura de ce ai, îți vei da seama că ai mai mult decât ai nevoie.
Banii nu aduc fericirea, dar pot cumpăra libertatea. Libertatea de a face ce îți place și de a fi cu cine îți place.
Cei mai mulți dintre noi am fost condiționați de mici cu temeri care nu erau ale noastre, ci ale părinților sau bunicilor. Lucruri de genul “banii nu cresc în copaci”, “banii nu aduc fericirea”, “banu-i ochiul dracului”, “mănâncă tot din farfurie” sau, cea mai frumoasă, “ce va zice lumea?”.
În aceste condiții, ne mai mirăm de ce, în interior, (cei mai mulți) simțim că trebuie să mâncăm tot (plus încă o porție eventual), să ne fie teamă de bani (să ii cheltuim pe toți, parcă să scăpăm de ei) și să ne gândim tot timpul ce vor gândi alții despre noi dacă ne îmbrăcăm sau vorbim într-un fel sau altul.
Indiferent de venitul pe care îl ai, dacă ai această condiționare interioară (că “banii nu aduc fericirea”) în afară, vei face tot posibilul să cheltuiești banii și vei cumpăra lucruri pe care nu le vei folosi decât o dată sau de două ori (sau niciodată).
Ce poți face tu?
Îți pot spune ce am făcut eu și a funcționat:
2. (Exterior)Apucă-te și lucrează la ele, analizează în ce ai expertiză (și iți face plăcere), unde ai de învățat și APLICĂ. Să luăm, de exemplu, unul dintre scopurile mele, care spune că am lansat 10 cursuri în ariile mele de expertiză. După ce am trecut prin partea de analiză a lucrurilor pe care îmi place să le fac (și la care am expertiză), a trebuit să găsesc mentori care au mai făcut asta și care mă puteau ghida. I-am găsit, le-am urmat cursurile și învățăturile și, da, acum mă regătesc să îmi lansez primul meu curs. În el voi da tot ce am învățat și îmbunătățit în aproape 20 de ani de vânzări, dar și mentalitatea din spatele fiecărei tehnici sau strategii. Plus exerciții excentrice, prin care vom învăța mai ușor.
Sper că ți-a plăcut această mică discuție despre o soluție în a-ți alinia dorințele cu acțiunile și, dacă ai rezonat cu acest articol, scrie-mi.
Dar spune-mi despre tine, crezi că ai avut condiționări din copilărie care te-au oprit (sau ți-au pus bariere) în a deveni cea mai bună versiune a ta? Dacă da, care au fost ele?
Cu optimism,
Andrei V.